Benodigdheden glutenvrije boekweit pannenkoeken

De benodigdheden zijn geschikt voor 1 à 3 personen:

  • 175g boekweitmeel
  • 75 gram teffmeel
  • 2 eieren
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • kokosolie om te bakken
  • water en/of plantaardige melk naar keuze

Bereidingswijze glutenvrije boekweit pannenkoeken

  1. Klop de eieren los en voeg de vanille, kaneel, sinaasappel rasp en zout toe.
  2. Voeg het boekweitmeel, teffmeel en het bakpoeder toe.
  3. Voeg al kloppend het water of de plantaardige melk toe tot er een egaal pannenkoekenbeslag ontstaat.
  4. Verhit de kokosolie in een pan en doe beetjes beslag in de pan om de pannenkoeken te bakken.
  5. Serveer met een topping naar keuze (honing, kokosrasp, banaan, aardbeien of iets anders).