Benodigdheden Chili con Carne

De benodigdheden zijn geschikt voor een maaltijd voor twee personen.

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 25 g chorizoworst (of rookworst)
  • 250 g rundergehakt
  • 35 g tomatenpuree
  • 125 ml creme fraiche
  • Chilipoeder naar smaak
  • 200 g bruine bonen

Bereidingswijze Chili con Carne

Snijd de ui, knoflook, peper, paprika en worst in kleine stukjes.

Bak het gehakt rul in een diepe pan met olijfolie. Voeg dan de ui, knoflook, peper, worst en paprika toe. Doe ook de chilipoeder er bij. Wanneer de ui glazig is geworden voeg je de tomatenpuree toe. Laat dit 20 minuten zachtjes koken.

Voeg dan de bruine bonen toe (je kunt ze als je wilt afspoelen en laten uitlekken, maar dat is niet nodig). Laat ze ongeveer 5-10 minuten mee warmen. Voeg eventueel nog wat zout, peper of chilipoeder toe om het op smaak te brengen.

Serveer met een lepel creme fraiche.