Benodigdheden Bloemkool beignets

De benodigdheden zijn geschikt voor 8 stuks.

  • Bloemkool – 1/2 stuk;
  • Aardappels – 1 1/2 stuk;
  • Teffmeel – 25 gram;
  • Ei – 1 stuk;ca
  • Knoflook – 1 teentje;
  • Bosui – 3 stuks.

Bereidingswijze Bloemkool beignets

Kook de bloemkool tot deze zacht is. Kook de aardappels tot ze gaar zijn. Laat deze vervolgens afkoelen. Snijd hierna de roosjes van de bloemkool in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de aardappelen, knoflook en de bosuitjes.

Doe alle ingrediënten in een schaal en voeg het geklopte ei en het teffmeel toe. Meng alles goed. Breng het geheel op smaak met een beetje zout. Schep het mengsel in een hete koekenpan en druk het beslag een beetje plat, zodat het lijkt op dikke pannenkoekjes. Zorg dat er tussen de beignets nog wat ruimte is. Na ongeveer 2 minuten draai je de beignets om. Ga zo door tot ze goudbruin zijn gekleurd.

Tip: Serveer met wat mayonaise of creme fraiche.