Binnen twee minuten glutenvrij teff brood

Zelf teff brood maken gaat met dit recept super makkelijk en snel! Het teff graan is bovendien ook nog eens heel goed voor je, waardoor het een extra gezond brood is. Lekker glutenvrij brood, wat wil je nog meer?

Teff brood bij glutenintolerantie

Glutenvrij brood wordt over het algemeen niet lekker gevonden. Het brood is vaak droog, stroef en valt snel uit elkaar. Een gezonder en lekkerder alternatief voor glutenvrij brood is teff brood. Deze graansoort bevat meer voedingsstoffen en mineralen dan andere graansoorten. Daarnaast is het ook erg gezond voor je darmen. In dit artikel volgt een recept voor glutenvrij teff brood dat net zo lekker is als gewoon brood en binnen twee à drie minuten klaar is.

Je hebt nodig voor 1 glutenvrij teff brood:

  • 1/4 kopje teffmeel
  • 1,5 el water
  • 2 eetlepels kokosolie of boter
  • 1 / 2-1 theelepel gedroogde kruidenmix van uw voorkeur
  • 1 ei
  • 2 snuifjes zout
  • 1 volle theelepel glutenvrij bakpoeder
  • 1 theelepel appelciderazijn ( dit is optioneel; maakt het meer luchtig door interactie met het bakpoeder)
  • 1 el kokosolie, olijfolie of boter voor in de pan

Bereiding glutenvrij teff brood:

  1. Verwarm een pan voor met 1 eetlepel kokosolie, olijfolie of boter
  2. Meng alle ingrediënten samen met een vork tot het een dikke slop is.
  3. Laat het 1 minuut staan
  4. Doe het ‘broodbeslag’ in de pan. Bak het broodbeslag tot het een beetje opkomt. Draai na 2-3 minuten het beslag om en herhaal.
  5. Doe de pan uit en snijd het brood in stukjes.

Tip: Het brood wat overblijft kan je de volgende dag roosteren zodat het brood weer knapperig wordt.

Teff brood bevat veel resistent zetmeel, wat goed is voor je gezondheid. Benieuwd of je voldoende resistent zetmeel binnenkrijgt? Neem eens een kijkje bij onze Resistent Zetmeel Indicator. Daarnaast hebben we een lijst met allemaal gezonde recepten voor je klaar staan, die alsmaar wordt uitgebreid.