Wafels: Ze zijn overheerlijk. Het liefst met poedersuiker, slagroom of stroop. Maar gezond? Niet echt natuurlijk. Om toch zonder schuldgevoel te genieten van deze overheerlijke lekkernij hebben wij een recept voor gezonde wafels!

Gezonde wafels: Dit heb je nodig

Deze overheerlijke én gezonde wafels zijn in no time klaar. Leuk om in het weekend te maken! Laten we eerst beginnen met de benodigdheden (recept voor ongeveer 10 wafels);

  • 380 gram Teff meel;
  • 1 el bakpoeder;
  • Zout (een klein beetje);
  • 4 el suiker;
  • 2 eieren;
  • 380 ml melk;
  • 6 el olie;
  • 1 tl vanille extract;
  • Wafelijzer.

Zo ga je te werk

Verhit je wafelijzer en ga dan door met het beslag. Mix alle ‘droge’ ingrediënten (het teff meel, bakpoeder, zout en suiker) goed met een garde door elkaar. Voeg daarna de eieren, olie, melk en vanille extract toe. Zorg ervoor dat het een mooi, egaal beslag wordt. Als je bruine teffmeel gebruikt kleurt je beslag chocolade bruin (deze variant wordt het meest verkocht). Hier is niets mis mee!

Afhankelijk van de grootte van je wafelijzer vul je de platen met 1,5 tot 2 ijslepels beslag. Heb je geen ijslepel? Een een soeplepel of normale lepel is natuurlijk ook prima. Bak ze tot ze gaar zijn. Bij ons duurde het zo’n 5 tot 7 minuten, maar dat is afhankelijk van het wafelijzer. Eet je ze het liefst warm op? Dan kan je gelijk aanvallen! Wil je ze meenemen als snack? Laat ze dan een half uur tot een uur afkoelen.

Wat is het gezonde aan deze wafels?

Normale wafels worden gemaakt met bloem. Bij deze wafels vormt teff meel de basis. Dankzij het teff meel zit er veel resistent zetmeel in deze wafels. Het resistent zetmeel zorgt ervoor dat het verteren van je voeding langer duurt. Dankzij het lange verteringsproces kan je veel meer voedingsstoffen uit je voeding halen. Daarnaast komt je energie niet in één keer, maar juist geleidelijker vrij. Je krijgt dus geen pieken en dalen meer in je bloedsuikerspiegel!