Dit recept voor een gezonde en hele lekkere aardappelsalade is een echte favoriet. Lekker als bijgerecht, basis voor een salade of voor op brood.

Aardappel salade is een lekkere frisse afwisseling gedurende je dag. Wanneer je aardappels na het koken een nacht in de koelkast bewaart, wordt ongeveer 10% omgezet in resistent zetmeel. Resistent zetmeel zorgt voor verschillende voordelen voor je gezondheid. Lees in ons artikel waarom resistent zetmeel kiezen, wat de voordelen zijn. Maak niet te veel van dit recept in een keer, want je kunt het niet invriezen.

Ingrediënten (2 pers):

  • 200 gram vastkokende aardappelen
  • 1 takje verse peterselie
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 lente uitjes

Dressing:

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt of yoghurt mayonaise
  • 70 gram zure room
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels mosterd
  • Peper en zout

Hoe maak je dit recept?

  1. Kook de aardappels in ongeveer 17 minuten net gaar.
  2. Kook de bleekselderij in ongeveer 8 minuten beetgaar.
  3. Doe ondertussen de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en laat even staan.
  4. Snij de aardappels in schijfjes of blokjes. Snij ook de bleekselderij in blokjes, en de lente uitjes in smalle ringen.
  5. Doe alles in een grotere kom en schep voorzichtig door elkaar.

Eet je aardappelsalade graag op brood? Probeer dan eens teffbrood uit! In ons artikel Teff: een oergraan in opkomst vertellen we meer over de graansoort waarvan dit brood gemaakt is. Benieuwd naar andere recepten? We hebben een hele lijst voor je gemaakt met lekkere en gezonde recepten. Probeer bijvoorbeeld eens deze gezonde muffins.